Metrics loading
15.06.2023 | Блог

Під час ремонтних робіт у ванній часто виникає питання - який матеріал використовувати для настінних покриттів, який витримав би особливості цього приміщення? Найкраще рішення – декоративна штукатурка, різновиди якої добре виглядають у приміщенні та маскують його недоліки.

 

Переваги декоративної штукатурки у ванній кімнаті

Такий вид оздоблювального матеріалу, як штукатурка, чудово підходить для застосування у вологих зонах, оскільки має цілу низку незаперечних переваг.

Серед плюсів варто зазначити такі:
1. У складі присутні спеціальні компоненти, які стійко витримують гарячу пару і протистоять контакту з вологою.
2. Нанесені на стіну декоративні покриття не вицвітають, не втрачають яскравості та насиченості.
3. Підвищений рівень паропроникності дозволяє створити мікроклімат у ванній, уникаючи конденсату на стінах та запотіванню скла.
4. Покриття легке у догляді може митися за допомогою базових миючих засобів у разі забруднення.
5. Служить максимально довго при правильному догляді, набагато довше, ніж фарба і приблизно стільки ж, скільки традиційний кахель.
6. Штукатурка – екологічно чисте покриття, яке не шкодить здоров'ю людей та не виділяє токсичних випарів.

Серед плюсів матеріалу варто відзначити і велику різноманітність, оскільки з різних видів покриттів можна підібрати варіанти для оформлення ванної кімнати як у класичному, так і сучасному стилі. Він також має широку гамму кольорів і здатність до кольорування, що дасть можливість створити авторський, унікальний дизайн.

 

Яку штукатурку вибрати для ванної кімнати: огляд видів

У нас ви зможете купити декоративну штукатурку для ванної, яка має широкі дизайнерські можливості та підійде власникам будь-якого стилю інтер'єру. Ми пропонуємо як імітацію каменю, мокрого шовку, так і тканин, металу і не тільки.

Мікробетон, мікроцемент та кварцові підлоги


Кварцове покриття, воно ж Elfloor, є варіантом не тільки для стіни, але і підлоги. Ця вологостійка штукатурка для ванної кімнати оптимально підходить для поверхонь, які часто контактують з водою. Наприклад, для стіни, яка розміщується у безпосередній близькості поруч із душовою кабіною відкритого типу і не тільки. Вона дозволяє волозі не проникати всередину, що зменшує можливість утворення дефектів. Має гладку, рівну і монолітну поверхню, якій не страшні зовнішні фактори.

Шовк та перламутр


Найбільш популярний варіант для сучасних інтер'єрів, оскільки дозволяє імітувати одразу кілька видів покриття – від благородного оксамиту та шовку до глянсового блиску від перламутру. Такі варіанти містять унікальні гранули різних форм і розмірів, що надають сріблястого, золотистого або іншого блиску після нанесення.
До них відносяться варіанти Sahara, Persia, Illusion, Mirage, Feerie та інші.

Іржа та метал


Інтер'єри в стилі лофт та індастріал потребують покриття, яке підкреслюватиме їхню брутальність та особливості. До таких відносяться розчини, які імітують потіки металу та структуру іржі. Мають широку галерею фактур, де представлені бронзові, золоті, срібні, платинові та інші варіанти фарбування та нанесення. Містять у собі частинки металу, мають оригінальну текстуру та блиск.
Представлені двома варіантами – Alchimia та Corrosia.


Мармур


Відмінна риса такого матеріалу полягає в наявності у складі мармурового, натурального пилу. В результаті після нанесення формується міцна, однорідна поверхня, яка імітує хвилі та вкраплення натуральної породи. Має легкий, глянсовий блиск, а також широкий колірний і текстурний асортимент.
Застосовується через свої вологовідштовхувальні властивості, має спеціальний захисний шар, завдяки якому витримує перепади температури та контакт з гарячою парою. Може імітувати практично всі види покриття, мати матовий чи глянсовий блиск.
Серед популярних варіантів – Marmorino Style, Murano, Stucco Art та Veneziano Style.


Бетон


Покриття з бетону характерні для дизайну в стилі лофт, що добре поєднуються з вологими приміщеннями за рахунок своєї стійкості та можливості нанесення на будь-які типи вихідного матеріалу. Мають текстуру каменю, пористу, з доріжками, щербинами або матовим ефектом, що імітує незабарвлену стіну.
Зазначимо покриття Castello, Toscana та Travertino Style.

Оздоблення ванною декоративною штукатуркою: особливості процесу

Перш ніж говорити про те, як наносити декоративне покриття, необхідно розуміти, що ванна кімната – особлива зона, яка потребує захисту від плісняви та грибків. Тому не зайвим буде використовувати протигрибкові засоби, які дозволять запобігти їх появі після контакту з вологою.

Не зайвими будуть і кілька шарів саніруючої речовини, яка дозволить швидше вирівняти поверхню, виступить як гідроізоляція. Воно також спрямоване на регуляцію та підтримку мікроклімату, блокує проникнення солей у текстуру стіни.

Процес обробки стін штукатуркою складається з наступних етапів:

1. Очищення від попередніх покриттів, пилу, бруду та будівельного сміття.
2. Вирівнювання поверхні для кращого нанесення матеріалу, зменшення витрати суміші.
3. Грунтування для створення міцного шару, на який візьметься розчин.
4. Нанесення, розподіл та висихання цементного розчину.
5. Нанесення декоративної штукатурки на підготовлену стіну та створення бажаного рельєфу.

Після того, як штукатурка підсохне, необхідно додатково обробити її за допомогою лаку або воску. Якщо покриття нанесене на стіну, яка контактує з водою, ми завжди рекомендуємо вибирати двокомпонентний поліуретановий лак VARNISH PROTECT 2K – матовий або глянсовий на ваш смак. Це допоможе підкреслити структуру, додати яскравості покриттю та найголовніше – створити захисний шар від вологи.

Догляд за декоративною штукатуркою для ванної

Після того, як декоративне покриття буде нанесене на стіну, повинен пройти щонайменше один місяць, щоб воно повністю висохло і набуло потрібного рівня стійкості та зчеплення з вихідною поверхнею. Потім можна буде експлуатувати приміщення. В іншому випадку декоративна штукатурка може покритися тріщинами та швидко зіпсуватися.

Поки триває період висихання, необхідно дбайливо ставитись до штукатурки. Важливо не допускати, щоб її поверхню потрапляли великі краплі води. А якщо це сталося – видалити їх за допомогою м'якої ганчірки з мікрофібри чи губки.
Обробка поверхні допускається лише м'якою губкою. Якщо шматочок забруднився – можна застосувати миючі засоби без агресивних відбілювачів та абразиву. Неприпустимо застосовувати жорсткі мочалки, а також розчинники, які можуть нашкодити стіні та призвести до утворення сколів та тріщин.

 

15.06.2023 | Блог