Metrics loading
01.05.2023 | Блог

Декоративна штукатурка в інтер'єрі цінується не тільки дизайнерами, а й власниками квартир і житлових будинків через унікальні властивості та широкі варіанти декору. Які ж види оздоблювальних матеріалів існують, які їх особливості та де рекомендується застосовувати?

Різновиди декоративної штукатурки в інтер'єрі в залежності від складу

Сьогодні можна відшукати велику кількість оздоблювальних матеріалів для стін, підлоги та стелі, які відрізняються не лише цінами, а й особливостями у складі.

Вони умовно поділяються на кілька основних видів за складовими:

1. Мінеральні: в основу суміші лягає сухий цемент, який підходить для покриття цегли або натуральних кам'яних поверхонь. Має високу стійкість до вологи, завдяки чому може бути використовуватися на кухні та у ванній;
2. Полімерні: включають акрилові та силіконові складові, відрізняються високими декоративними властивостями, можуть бути використані в будь-якому приміщенні і на будь-якому типі поверхні;
3. Силікатні: в основі лежить рідке скло, що покриває будь-яку поверхню і застосовується переважно у структурних покриттях.
Для створення незвичайної текстури можуть застосовуватися додаткові компоненти у вигляді каменів, кополімерів, армуючих волокон, перламутрових вкраплень і не тільки.

Види декоративної штукатурки у сучасному інтер'єрі

Фактурна штукатурка в інтер'єрі сьогодні займає одне з перших місць за популярністю згідно з відгуками покупців. Все завдяки широким можливостям у декоруванні, фарбуванні в будь-який колір, а також зносостійкості та унікальним ефектам після нанесення.

Венеціанська

Венеціанська штукатурка в інтер'єрі відрізняється складним фактурним відтінком. Венеціанка відома тим, що здатна імітувати блиск і зовнішній вигляд шляхетного каміння або порід, може бути забарвлена ​​в будь-який відтінок, а також застосовується як для стін, так і для стель.
Наші штукатурки мають особливу якість, виробляються на основі витриманого вапна, а також мінеральних або акрилових складових. Серед таких – Veneziano Style, Stucco Art та Murano.

Штукатурка під пісок

У теплих інтер'єрах часто використовують покриття, яке імітує пісок. Декоративна штукатурка пісок в інтер'єрі має в основі перламутровий пігмент, він змінює відтінок залежно від кута зору. Такий ефект надасть особливого шарму та винятковості вашому інтер'єру. А наявність у складі кварцового піску надає поверхні особливого блиску і піщаного рельєфу. Серед таких – декоративна штукатурка Sahara.

Мармур

Декоративна штукатурка під мармур в інтер'єрі популярна. До складу входять як дрібні, і великі кам'яні фракції. В результаті суміш може мати різний вигляд після нанесення, оригінальний колір. Спрямована на імітацію поверхні та блиску шляхетного каменю, відрізняється високими експлуатаційними властивостями та розкішним, дорогим зовнішнім виглядом.
Мармурова штукатурка в інтер'єрі від виробника Elf Decor представлена ​​варіантами Murano, Marmorino Style, Veneziano Style та Stucco Art.

Дерево

Декоративна штукатурка під дерево в інтер'єрі відкривається в дизайні, спрямованому на еко та мінімалізм. Вона має можливість відтворення натурального, деревного покриття, з усією його різноманітною текстурою і рельєфом.
Використовуючи необхідні підручні інструменти, штампи і наші декоративні покриття (Grotto, Travertino, Urbania та ін.) Ви отримаєте рельєфну поверхню, що нагадує деревну кору, поперечний або поздовжній спил дерева.

Мокрий шовк

Серед найпопулярніших покриттів варто згадати шовкову штукатурку в інтер'єрі. Таке покриття дозволяє досягти натуралістичної, природної імітації дорогої тканини. За рахунок унікальної технології нанесення може мати оригінальний і неповторний малюнок і іскристий блиск.
Мокрий шовк в інтер'єрі представлений варіантами Illusion, Mirage та іншими.

Штукатурка під метал

Штукатурка металік є відразу кілька типів покриття. Один з них має можливість імітувати рідкий метал - потіки, характерні для розтопленого в печі матеріалу. Інший містить сріблясті або золотисті гранули, що створюють на стінах або стелі яскравий металевий блиск.
У нас можна замовити будь-який матеріал металевого покриття на свій смак – Illusion, Tesoro, Alchimia та інші.

Іржа

Штукатурка під іржу - декоративний матеріал, спрямований на імітування на стінах натуральної металевої корозії. Може мати зовнішній вигляд патини, створювати потіки або формувати стару поверхню з металу з характерним відливом. Для досягнення такого ефекту застосовують як специфічну техніку нанесення, так і компоненти, що містять метал, у складі суміші.
Ми пропонуємо два варіанти – Urbania та Corrosia з різними ефектами та за доступною вартістю для luxury industrial інтер'єрів.

Бетон

Декоративна штукатурка під бетон в інтер'єрі користується популярністю останніми роками. Все тому, що купити її можна для оформлення будинку в стилі лофт, індастріал і не тільки. Її відмінність полягає у можливості імітувати ефект литого бетону з характерним для нього блиском та мінімалізмом.
Штукатурка під бетон в інтер'єрі у нас представлена ​​варіантами Travertino Style, Toscana, Castello та іншими.

Камінь

Штукатурка в імітації каменю найкраще підходить для благородних вишуканих інтер'єрів. Вона імітує поверхню, викладену за допомогою різних кам'яних шматочків або цільної скелі. Її монументальність розкривається в заміських будинках та функціональних інтер'єрах, спрямованих на природні та натуральні мотиви.
У нашому каталозі кам'яні варіанти представлені штукатурками Canyon, Toscana, Grotto та іншими, що імітують доріжки та текстуру кам'яних порід.

Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №1
Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №2
Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №3
Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №4
Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №5
Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №6
Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №7
Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №8
Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №9
Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №10
Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №11
Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №12
Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №13
Декоративна штукатурка в інтер'єрі - фото №14
01 / 01

Варіанти застосування штукатурки в інтер'єрі

Декоративна штукатурка в сучасному стилі може застосовуватись декількома способами:
• Для стін: найпоширеніший варіант застосування суміші, що дозволяє створити акцентні зони в інтер'єрі, втілити оригінальні, авторські задуми або створити необхідний декор;
• Для стелі: завдяки високій пластичності покриття можуть бути використані для стельових молдингів і багетів. Можливість відтворення рельєфів та різних текстур допомагає уникнути банального фарбування стельової зони;
• Для кухонного фартуха: груба штукатурка в інтер'єрі буде доречною навіть на кухні. Завдяки високій міцності, стійкості до температур та можливості миття можна створити незвичайну акцентну зону;
• Для арок: при плануванні інтер'єру без дверей можна не просто пофарбувати арку в білий відтінок, а й декорувати її оздоблювальними матеріалами на будь-який смак.

А якщо ви хочете зрозуміти, як виглядатиме ваш інтер'єр із декоративною штукатуркою – відвідайте наші шоуруми в Україні чи салони наших партнерів!

01.05.2023 | Блог