Metrics loading
06.11.2023 | Блог

Ремонт у квартирі – ємний, час- та трудомісткий процес, який може тривати роками. Щоб закінчити його якнайшвидше, при цьому зменшивши вартість не на шкоду інтер'єру, варто скористатися кількома хитрощами, як економити на ремонті.

На чому можна заощадити під час ремонту

Щоб зрозуміти, як заощадити на ремонті квартири, в першу чергу потрібно розібратися з бюджетом та нюансами, які можна зменшити або взагалі зробити самостійно.

Будівельні інструменти

Якщо збираєтеся робити ремонт самостійно, гарним рішенням стане економія на спеціалізованих інструментах. Електричні інструменти – не з дешевих, а для оформлення житла з нуля знадобиться не лише перфоратор та болгарка, а й інші електротовари. Будівельні експерти рекомендують як вибирати не надто дорогі моделі, не переплачуючи за бренд, так і не купувати зовсім. Відмінний варіант – розрахувати час ремонту та взяти потрібні речі в оренду.

Матеріали

Вибираючи, на чому заощадити під час ремонту, частіше ми зупиняємось на матеріалах – витратних та декоративних. Заощаджувати гроші на них можна і потрібно, але не варто захоплюватися та переборщувати. Розумна економія у такому разі – вибір не розкручених виробників з елітного сегменту, а перевірених із середнього, не переплачуючи за ім'я бренду.
Ще одна порада – грамотне та вміле комбінування недорогих та дорогих матеріалів. Наприклад, недорога штукатурка, що покриває стіни, може зіпсувати дорогу фарбу, стати причиною відходу шпалер від поверхні.

Меблі

До категорії високих витрат під час ремонту відноситься придбання меблів. Якщо квартира чи будинок мають стандартне планування, виконані у новобудові або придбані на вторинному ринку – вдасться заощадити. Більшість меблевих конструкцій продається в магазинах вже готовими. Вартість таких товарів нижча, ніж у моделей, що виготовляються на замовлення, а якість нічим не відрізняється.
Єдина порада – не заощаджуйте на матеріалах для меблів. Вибирайте дерево, МДФ або ДСП, оскільки вони не містять отруйних та токсичних речовин, не розшаровуються, характеризуються підвищеним терміном експлуатації.

Прибирання

Вивіз будівельного сміття – один із найбільших витрат на фінальному етапі ремонту. Але є просте рішення. Почніть роботи з дальньої кімнати, просуваючись до виходу. Таким чином сміття накопичиться в одному місці і можливо буде вивезти все за один раз. Замовити вивезення великогабаритного, будівельного сміття краще одного разу, оскільки в будь-якому місті України ця послуга не найдешевша. Заощадити вийде і у разі, якщо будівельна компанія, що робить ремонт, самостійно вивозить сміття після закінчення робіт.

На чому не можна економити під час ремонту

Як заощадити на ремонті так, щоб не постраждала якість обробки приміщень та їхнє фінальне оформлення? Для цього необхідно видалити із списку економії такі пункти.

Робоча сила

Заощадити на робочій силі можна тільки в тому випадку, якщо є досвід і ви можете виконати ремонт самостійно. В іншому випадку вибирайте компанію з репутацією, великою кількістю завершених проектів та реальними відгуками клієнтів. Не варто гнатися за ремонтними «одинаками», які обіцяють зробити роботи з мінімальним бюджетом.

Дизайн та проектування

Якщо хочете переробити квартиру/будинок з нуля – вам знадобиться дизайнер з великим досвідом та портфоліо. Краще один раз заплатити професіоналу, який візуалізує ремонт, ніж зробити його самостійно та після вносити дорогі корективи або отримати не те, що ви очікували. Наявність дизайнера в процесі ремонту будинку гарантує зменшення витрат за рахунок продуманого кошторису.

Вікна та двері

Як економити на ремонті так, щоби його не довелося переробляти? Вкластися в якісні вікна та двері. Моделі від перевірених європейських виробників мають надійну шумо- та теплоізоляцію, а вхідні двері – броне- та захист від злому. Не варто економити на кількості склопакетів, якщо ви живете в галасливому місці - біля дороги, в центрі міста і таке інше. Погана і найдешевша за ціною фурнітура – не найкращий спосіб економії, оскільки переробка вікон та дверей внаслідок їхньої поломки обходиться ще дорожче.

Інженерія

Ремонтні роботи із системами енерго-, газо-, водопостачання, каналізації, вентиляції та опалення – не місце для суттєвої економії. Від якості проведених робіт у цій сфері залежить не лише комфорт проживання, а й безпека перебування у будинку. Хороші труби вбережуть від потопу, а якісне проведення – від випадкового займання та пожежі.

Сантехніка

Сантехнічні товари - предмети, що купуються та встановлюються на тривалий час. Тому варто звернути увагу на перевірених виробників, ретельно вивчити ринок, ознайомитись з представленими товарами та особливостями їх матеріалів. Не рекомендується економити на останньому: неякісна ванна швидко покриється тріщинами та утворить сколи, а погана кераміка на унітазі чи раковині буде рано чи пізно починати підтікати.

Покриття підлоги
Вибираючи, на чому заощадити в ремонті, виключіть із цього списку підлогу та її покриття. Підлога - місце, що піддається максимальному зносу на щоденній основі. Тому різні приміщення вимагатимуть різних варіантів покриттів. Для кухні, ванни та туалету варто розщедритися на якісну плитку, здатну витримати підвищену вологість. Вибираючи лінолеум, віддавайте перевагу високому класу зносостійкості. Це стосується і паркету з ламінатом, дешеві варіанти яких стираються, дають усадку та скриплять від навантаження.

06.11.2023 | Блог