Metrics loading
26.11.2021 | Блог

Кожна людина, займаючись ремонтом чи переплануванням, прагне зробити житло затишним, комфортним, відповідним до очікування замовника. Тому для декорування будинку наймають професійних дизайнерів, які допомагають перетворити навіть нудне житло. Однак це не гарантія успішного та продуманого ремонту: найчастіше саме дизайнери стають причиною появи помилок, що псують враження про приміщення.

Популярні помилки, що зустрічаються при декорі інтер'єру

Декорування будинку чи квартири – складний процес, який довіряють професіонали. Але які популярні помилки вони роблять і як цього уникнути?

Планування

Перша і основна помилка – відсутність плану робіт. Перш ніж почати створювати дизайн інтер'єру, необхідно створити план, і не один, а кілька. Це дозволить уявити, як виглядатиме приміщення після чистового оздоблення та розміщення меблів, дасть уявлення про те, як ще можна розмістити предмети, щоб виграти більше вільного простору.
Відсутність плану призводить і до розміщення предметів, отже вони заважають одне одному. Наприклад, світильники можуть упиратися в шафи чи полиці, а розетки наполовину закриються диванами та іншими предметами інтер'єру.

Стилістика

Невідповідність стилю – найчастіша проблема при роботі з дизайнерами. При виборі автентичного стилю, наприклад, мексиканського, провансу, хай-теку та інших, важливо переконатися, що професіонал має відповідний досвід роботи та оформлення приміщень у подібному напрямку. В іншому випадку можна отримати на виході не якісний дизайн, а хаос, складений з міксу популярних стилів та напрямків, що не в'яжуться між собою.

Оздоблення

Поширеною помилкою при виборі оздоблювальних матеріалів є вибір кольору. Навіть у мінімалістичному ремонті дизайнери часто грішать надмірним використанням одного і того ж кольору, внаслідок чого інтер'єр виглядає мізерним та неживим. Навіть пофарбовані у білий колір стіни та стеля можуть заграти новими фарбами, якщо додати до них яскраві плінтуси, картини або зробити одну з поверхонь акцентною та яскравою.
Повна протилежність цьому - непохитність і надмірна яскравість, велика кількість кольорів і рішень в інтер'єрі однієї кімнати. Застосування понад трьох-чотирьох відтінків у кімнаті призведе до швидкої втоми від такого інтер'єру, не сприйняття його як єдиного цілого.
Ще одна помилка дизайнера – забути про якість декоративної штукатурки. У гонитві за зниженням ціни на ремонтні роботи або спробою вписатися до бюджету роботодавця кожен другий дизайнер забуває про те, що оздоблювальні матеріали мають бути якісними та довговічними. Вибір дешевої за вартістю штукатурки – погане рішення, оскільки вже за кілька років вона осипеться, піде тріщинами.

Меблі

Кожна річ має перебувати на належному місці. Грамотний дизайнер продумає розміщення всіх предметів меблів – від поличок до шаф і дрібних деталей. Помилка тут може полягати у їх відсутності чи неправильній установці, експлуатації. Наприклад, коли невеликі полиці під стелею задумані дизайнером для зберігання предметів першого вживання, тоді, коли їх застосовують для зберігання аксесуарів або речей, що нечасто використовуються.
Ще одна помилка – не зважати на габарити приміщення при замовленні меблів у салоні. У виставковому залі виробники демонструють найкращі можливості розміщення товарів, проте за красою легко можна забути, що диван може виявитися занадто великим для розміщення у власній вітальні. Для цього дизайнеру необхідно створити схему розміщення всіх предметів, включаючи навіть найдрібніші з них.
Неправильне розміщення – популярний грішок дизайнера. Сучасна мода диктує правила, згідно з якими дивани та ліжка не повинні розташовуватися під стіною. Наслідуючи це, дизайнери забувають, що багато будинків оснащені старим плануванням, де використовувати подібний прийом неможливо. Розміщення дивана серед невеликої, квадратної кімнати – не лише незручність, а й груба помилка. Ухиляння від підпирання стін меблями можна здійснити при відкритих просторах з великим метражем.
Дизайнери забувають і про те, що на папері проект може виглядати стильно та красиво, проте після втілення в реальність буде нефункціональним. Особливо це стосується меблевих покриттів. М'які, плюшеві, з унікальною текстурою – гарно виглядають, але складні у прибиранні. Для недорогих ремонтів або власників, які не люблять часте прибирання, подібне рішення буде мінусом, а не плюсом.

Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №1
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №2
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №3
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №4
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №5
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №6
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №7
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №8
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №9
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №10
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №11
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №12
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №13
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №14
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №15
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №16
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №17
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №18
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №19
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №20
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №21
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №22
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №23
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №24
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №25
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №26
Популярні помилки у дизайні інтер'єру - фото №27
01 / 01

Освітлення

Серед найпоширеніших помилок – неправильна робота з освітленням чи його ігнорування. Виставлене світло – гарантія покращеного зовнішнього вигляду декоративної фарби, штукатурки та меблів. Головна помилка – вибір неправильного джерела світла, його яскравості та місця встановлення. Оптимально в зонах має розташовуватися близько трьох джерел світла на різних висотах, що сприяють освітленню простору для різних потреб (читання, приготування, прийом гостей).

Аксесуари

Ще одна помилка полягає у надлишку елементів декору. Це стосується картин, статуеток, декоративних елементів будь-яких форм та розмірів. Надмірна кількість деталей у приміщенні розсіює увагу, робить інтер'єр перевантаженим, хаотичним. Тому краще купити один великий інтер'єрний декор, ніж кілька, але меншим розміром.
Протилежність до цього – відсутність декору. Якщо дизайнерський ремонт не включає стилістику мінімалізму або функціоналізму, інтер'єрним аксесуарам необхідно приділяти увагу. Їхній недолік робить простір порожнім і безликим, холодним, без відчуття обжитості.
Багато дизайнерів грішать застосуванням штучних рослин у декоруванні, щоб зайняти простір або якщо клієнту не подобаються живі квіти. Таке рішення виглядає безглуздо і є не що інше, як пилозбірник. Вони в першу чергу впадають у вічі, не виглядають екологічно і не створюють відчуття єднання з природою та близькості до неї.

Як уникнути помилок у декорі та дизайні інтер'єру

Щоб позбавитися поширених помилок і зробити свій інтер'єр самобутнім і продуманим, необхідно звернути увагу на такі нюанси:
1. Наймати тільки професійного дизайнера, який має широке портфоліо та позитивні відгуки;
2. Чітко та виразно скласти технічне завдання та заповнити з фахівцем документацію;
3. Наполягати на створенні плану, схеми та візуалізації (навіть кількох варіантів), щоб оцінити попередньо, як виглядатиме ремонт;
4. Присутня при виборі та закупівлі оздоблювальних та інших матеріалів, контролюючи їх якість та різновиди;
5. Використовувати послугу авторський нагляд, щоб бути присутнім на всіх етапах ремонтних робіт.

А для того, щоб уникнути проблем на етапі оздоблення, вибирайте якісні настінні та підлогові покриття від Elf Decor. У нашому шоурумі або салоні партнерів ви зможете з легкістю підібрати варіант, що сподобався, і попередньо оцінити, як воно виглядає після нанесення.

Ми пропонуємо широкий каталог декоративних покриттів, а також можливість придбання по всій Україні!

26.11.2021 | Блог