Metrics loading
27.10.2021 | Блог

Спальня - своєрідне обличчя господаря будинку, що говорить про стиль і смак, а тому особливу увагу варто приділити її декору. Для цього можна використовувати декоративну штукатурку у спальні, граючи з відтінками, нюансами та особливостями для досягнення потрібного ефекту.
Переваги застосування штукатурки у спальні
Одним із приміщень, яке потребує стильного, вишуканого оздоблення, є спальня. Декоративна штукатурка в такому випадку стає відкриттям, що дозволяє позбавитися необхідності купувати шпалери або ламати голову над комбінацією недорогих матеріалів для інтер'єрної обробки.
Подібні оздоблювальні матеріали відомі своїми перевагами:
1. Універсальність нанесення на різні покриття – від цегляної кладки до бетонних стін, гіпсокартону, дерева та металевих поверхонь;
2. Широкі можливості реалізації творчих ідей, які дають створити власний, унікальний, авторський дизайн;
3. Скорочення тимчасових та фінансових витрат, оскільки нанесення цього оздоблювального матеріалу часто не потребує ідеальної підготовки та вирівнювання стін;
4. Доступна вартість, а також помірна витрата суміші порівняно з фарбами та іншими типами покриттів;
5. Тривале збереження первозданного вигляду, навіть за умови експлуатації протягом 5-10 років, контактів із сонцем, перепадів температури та не тільки.
Крім того, головна перевага спальні з декоративною штукатуркою полягає у легкості прибирання. До складу більшої частини суміші входять сполучні елементи, що дозволяють мити їх після нанесення та застигання підручними миючими засобами. В результаті забруднення змиваються швидше та простіше, ніж зі шпалер або фарби.
Декоративна штукатурка в інтер'єрі спальні: можливі варіанти
Для обробки зони спальні використовуються не тільки декоративні покриття, що застосовуються для стін, але і варіанти, за допомогою яких можна прикрасити стелю або навіть сформувати зносостійку та довговічну підлогу.
Насамперед, для правильного ремонту, необхідно звернути увагу на габарити свого приміщення. Для спалень з невисокими стелями краще розглянути варіант покриттів у світлих відтінках та з великими малюнками. Для габаритних приміщень – навпаки, можна підбирати темні штукатурки з дрібними деталями та акцентами.
Для трендового ремонту, який буде на часі не один рік, краще використовувати штукатурки під бетон. Створити імітацію бетону можна з покриттів Travertino Style, Toscana та Castello. Не завжди є можливість залишити голі бетонні стіни у разі ремонту під лофт або хай-тек, а тому оздоблювальний матеріал, що імітує рельєф і блиск стіни, дозволить це виправити. Крім того, покриття може мати різномасні фактури - матові і атласні, однорідні або з опалубкою.

Світлі, сучасні дизайни потребують відповідного настінного покриття. Безпрограшний вибір – гладкі, глянсові штукатурки, що мають ефект патини. Наприклад, Marmorino Style чи Riviera. Найкраще вони поєднуються з відкритим простором спальні, світлими меблями. Підійде для застосування у скандинавському чи середземноморському дизайні.

Ультрасучасні дизайни інтер'єру, що включають хай-тек, індастріал і лофт, можуть використовувати для спалень оригінальні варіанти для стін і стель. Наприклад, штукатурки Corrosia та Alchimia, з парадним, благородним виглядом. У складі – металева пудра, що дозволяє досягти потік, ефекту патини та інших.

Якщо планується створити класичний дизайн інтер'єру, найкращим вибором стане венеціанська штукатурка в спальні. З її допомогою можна створити приємні погляду та вишукані покриття, що імітують мармурову або кам'яну поверхню. Завдяки цій природності приміщення заспокоюватиме і сприятиме розслабленню.

штукатурка під мармур


За відгуками, користується популярністю і покриття з імітацією благородних тканин. Наприклад, оксамиту, мокрого шовку, велюру (різновиди Illusion, Mirage). Таке покриття відрізняється м'якістю, може бути гладким або навпаки з легкою матовістю. Дозволяє відтворити стильний, затишний та комфортний будуар у рамках спальної кімнати.

штукатурка бархат


У невеликих спальних кімнатах краще віддати перевагу оригінальним акцентам. Наприклад, можна передбачити створення рельєфної поверхні під камінь за допомогою штукатурок, а решту стін пофарбувати в теплі, спокійні відтінки. Особливо добре це виглядає у приватних будинках, створених із дерева.

Для дитячих спалень краще підходять покриття з дрібними частинками, що мають перламутрове сяйво. М'які відтінки впишуться в будь-який дизайн інтер'єру як сучасний, так і з акцентом на класику. Для цього можна вибрати оздоблювальний матеріал Sahara, що створює ефект пісочної, блискучої стіни, що підходить для теплих, барвистих спалень.

Екологічний дизайн, що включає деревні мотиви і прості меблеві рішення, вимагатиме і відповідного оздоблювального матеріалу. Для цього рекомендується використовувати штукатурки з ефектом під дерево, що імітують спил, текстуру або дерев'яний малюнок, що робить приміщення природнішим і природнішим.

Декоративна штукатурка у спальні - фото №1
Декоративна штукатурка у спальні - фото №2
Декоративна штукатурка у спальні - фото №3
Декоративна штукатурка у спальні - фото №4
Декоративна штукатурка у спальні - фото №5
Декоративна штукатурка у спальні - фото №6
Декоративна штукатурка у спальні - фото №7
01 / 01

На які нюанси декоративної штукатурки для спальні звернути увагу
Декоративна штукатурка в сучасному стилі поділяється на безліч видів, кожен з яких має певні властивості. На це варто звернути увагу при виборі насамперед.
Особливу увагу необхідно приділити міцності до стирання. Оскільки спальня – приміщення, що часто використовується, важливо вибирати покриття, стійке до вологи і здатне витримати мийку в разі забруднення.
Не зайвою буде паропроникність, що дозволяє на тривалий термін зберегти штукатурку на поверхні стін. Серед важливих нюансів також ступінь адгезії, міцності кріплення до поверхні стіни.
Відіграє роль та якість суміші, її окремих компонентів. Дізнатися про це можна як з інструкції на упаковці, так і безпосередньо у виробника, вибір якого необхідно здійснювати з усією ретельністю.
7 лайфхаків, як застосовувати декоративну штукатурку для спальні
Щоб фактурна штукатурка у спальні виглядала доречно та вигідно, врахуйте такі нюанси:
1. Якщо є необхідність сформувати яскравіше виражений декоративний ефект – замовляйте суміші, де присутні великі або середні фракції;
2. Щоб ремонт був актуальним ще багато років – вибирайте природні кольори та відтінки покриття;
3. Зробити світлі відтінки оригінальнішими можна за допомогою додаткових покриттів, наприклад, воску або лаку;
4. Якщо немає бажання використовувати штукатурку на всіх стінах – зробіть акцентну біля ліжка з різних фактур;
5. Коли планується самостійний ремонт – вибирайте прості варіанти оздоблювальних матеріалів, які не потребують спеціальних інструментів для нанесення;
6. При виборі кольору та відтінку звертайте увагу на кліматичну зону спальні: для північної сторони підійдуть теплі відтінки, а для південної – холодні;
7. Після висихання краще покрити штукатурку фінішним складом для збереження візуальних якостей на тривалий термін.

Якщо ви хочете попередньо ознайомитися з тим, як виглядатиме штукатурка – зверніться до салонів партнерів в Україні, або завітайте до наших шоурумів. Крім того, ми допоможемо підібрати найкращий та найбільш затишний, доступний у ціні варіант покриття під будь-який бюджет!

27.10.2021 | Блог