Metrics loading
07.09.2021 | Блог

Шпаклювання стін - це невід'ємна частина будь-якого ремонту. Нанесення шпаклювального шару готує поверхню стіни до подальшої роботи. Матеріал заповнює невеликі тріщини і згладжує дефекти поверхні перед фарбуванням, декоративним оздобленням, обклеюванням шпалер.

Сьогодні виробники пропонують великий асортимент шпаклівок для роботи з різними поверхнями. Ви можете підібрати оптимальний варіант в залежності від матеріалу стін і стелі. Для внутрішніх і зовнішніх робіт потрібен різний склад. У цій статті ми відповімо на питання: "чим краще шпаклювати стіни", розповімо про склади і їх особливості.

Види і призначення

Виробники випускають кілька видів шпаклівки:

1. Стартова, яка використовується для вирівнювання поверхні;
2. Фінішна;
3. Універсальна.

Стартова. Відрізняється великою зернистістю, міцністю і високим ступенем адгезії.
Фінішна. Використовується після стартової. Вона виконує роль облицювального матеріалу перед фарбуванням або наклеюванням шпалер. Створює гладку поверхню за рахунок меншої зернистості.
Універсальна - це альтернатива фінішної і стартової шпаклівки.

Шпаклівка для стін: яку вибрати?  - фото №1
01 / 01

 

Асортимент шпаклівки за складом

  • На цементній основі. Володіє вологостійкістю, стійкістю до температурних перепадів і лояльною ціною.
  • На гіпсовій основі. Штукатурка не дає усадку, швидко висихає і не підтримує горіння, захищає стіну від утворення грибка, покращує теплоізоляцію, відрізняється доступною вартістю.
  • Полімерна. Містить полімери, завдяки яким досягається бездоганний результат в роботі з металевими, гіпсокартонними, цегляними, бетонними поверхнями. До них відносять акрилові, латексні, вінілові шпаклівки і поліцемент. Самий часто задається питання: "яку шпаклівку вибрати для стелі?". У магазині вам порадять віддати перевагу полімерним складом. Вони мають високий ступінь адгезії, не виділяють запах, не бояться впливу вологи.
  • Олійно-клейова. Оптимальна для роботи з поверхнею з дерева і бетону;
  • Шпаклівка на основі ПВА використовується для вирівнювання поверхонь з бетону, азбесту, гіпсокартону. Склад збагачений антисептичними компонентами, які перешкоджають розвитку цвілі.

Яка шпаклівка краще

Шпаклівка підбирається в залежності від обраної фінішної обробки.

• При підготовці стін і стель під фарбування або тонкошарову декоративну штукатурку використовують полімерну фінішну шпаклівку, що випускається у вигляді пасти. Тільки такий склад дасть можливість створити ідеально гладку поверхню. У разі, якщо бюджет не дозволяє використовувати цей матеріал на всій поверхні - обробіть стелі фінішної пастою, а стіни - гіпсової фінішної шпаклівкою.
• При підготовці стін під шпалери або ж під фактурне декоративне оздоблення, оптимальним вибором стане гіпсова фінішна шпаклівка: вона приховає всі нерівності і перепади, і не сильно вдарить по бюджету.
• Для шпаклювання стиків гіпсокартону використовують полімерну шпаклівку в комбінації зі спеціальними армуючими стрічками - тоді стики не потріскаються і збережуть естетичний зовнішній вигляд на багато років.
• При підготовці фасадів під обробку слід використовувати цементний або цементно-полімерний матеріал. А ось при підготовці під фарбування зовнішніх укосів краще взяти полімерну фінішну пасту.

При виборі шпаклівки зверніть увагу на вартість і якість матеріалу. Компанія "Elf Decor" виробляє надійні оздоблювальні матеріали з сировини преміальної якості. Вас приємно здивує великий асортимент і доступна цінова політика.

07.09.2021 | Блог