Metrics loading
28.03.2024 | Блог

Вибір декоративної штукатурки для зовнішніх робіт - досить складне і індивідуальне питання. На сьогоднішній день існує два найпопулярніших варіанти - фактура короїд або фактура баранець. Якому ж з них віддати перевагу і що ж краще? Розберемо в нашій статті.

Особливості штукатурки для фасаду «Короїд»
Вибираючи, що краще, баранець або короїд, потрібно в першу чергу ознайомитися з характеристиками кожного виду штукатурки.
Вважається, що такий вид обробки, як «Короїд», ідеально імітує деревну кору. Головна його особливість полягає в можливості напряму зерна як вертикально, так і горизонтально і навіть круговими рухами.
Залежно від виробника, така штукатурка може мати різні експлуатаційні характеристики. Наприклад, паропроникність і морозостійкість, а також стійкість до утворення тріщин завдяки наявності еластичного полімеру в основі.
Ще одна його відмітна риса - чим більший зерно, тим більше буде витрата матеріалу. Однак, чим більше фракція зерна - тим яскравіше виражені візерунки і рельєфні доріжки можна отримати на стінах.
Така поверхня має і невеликий мінус, який стосується добре вираженої фактури. В результаті, якщо матеріал використовується для зовнішніх робіт, його щілини будуть покриватися пилом і брудом, через що необхідно буде частіше мити фасад. Особливо, якщо був обраний світлий колір штукатурки.

Короїд або баранець. Що обрати? - фото №1
01 / 01

Декоративна штукатурка «Баранець» і її характеристики
Це покриття відрізняється рівномірністю і фактурністю шару, сформованого за допомогою щільно посаджених частинок, що мають однаковий розмір. Можна вибрати як суміші з дрібним зерном (1,5 мм), так і з більшим (до 3 мм).
Облицювання штукатуркою «Баранець» відрізняється тим, що дозволяє легко замаскувати будь-які недоліки, отримані в результаті шпаклівки або армування вихідного матеріалу, особливо пінопласту. Крім того, матеріал відрізняється більш легким нанесенням, не вимагає спеціальних знань для експлуатації.
На відміну від «Короїд» з його високим ступенем забруднення, «Баранець» брудниться набагато менше, а його фактура краще піддається очищенню за допомогою повітря або води.
Популярність такого декоративного оздоблення легко пояснюється великою кількістю переваг. Серед них - стійкість до механічних пошкоджень, високим рівнем еластичності, завдяки чому на покритті рідше утворюються тріщини, а також стійкістю до УФ-випромінювання, що дозволяє йому довше зберігати свій первинний вигляд.
Баранець або Короїд: що вибрати в підсумку
Так що ж краще - штукатурка баранець або короїд? Перевага, як правило, віддається матеріалу, який більше подобається візуально і естетично, оскільки вони мають більш-менш схожі характеристики і властивості.
Сьогодні при обробці фасаду житлового будинку найчастіше використовують саме ці два види покриття. І фактура «Короїд», і фактура «Баранець» добре виглядають в сучасному, мінімалістичному дизайні, витримують погані погодні умови і більш складні експлуатаційні нюанси.
Вибираючи, яке покриття ви хочете - кучеряве, як у овечки, або з прямими лініями, як після жука-древоточця, враховуйте і легкість, з якою вони чистяться і прибираються. Крім того, важливо врахувати і сумісність фасадного матеріалу з декоративним покриттям, особливо, якщо мова йде про мокрі будинкові фасади.
Фасадні покриття від Elf Decor: переваги
У нашому каталозі можна вибрати обидва види декоративного покриття для фасадних робіт, які дозволяють будувати будинки різних рівнів складності та дизайну.
Представлена ​​у нас штукатурка відрізняється такими особливостями:
• Можливість застосування як для зовнішніх, так і для внутрішніх робіт;
• Тонування в будь-який колір із застосуванням як комп'ютерної колеровки, так і універсальних барвників;
• Можна використовувати під час обробки стін з будь-яких матеріалів з різним ступенем паропроникності - низькою (бетон, цегла, гіпс) і високої (пінобетон, ракушняк і т.д.);
• Можливість отримання різних візерунків, що залежать від технології нанесення;
• Екологічна чистота, відсутність у складі органічних розчинників і багато іншого.


Не знаєте, яку вибрати штукатурку для фасаду - баранець або короїд? Тоді зверніться за допомогою до наших фахівців, які допоможуть в підборі якісних матеріалів для обробки вашого приміщення під ключ.

28.03.2024 | Блог