Metrics loading

Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати?

22.01.2024 | Блог

Різноманітність сучасних оздоблювальних матеріалів дозволяє вибирати між популярними рішеннями для створення оптимального стилю та декору. Що ж ховається під поняттям декоративної штукатурки мікроцемент, і що краще – вона чи стара добра наливна або більш сучасна кварцова підлога?
Особливості покриттів для підлоги та їх переваги
Для формування та облаштування покриття для підлоги застосовують не тільки лінолеум, плитку або паркет з ламінатом. Використовуються і більш сучасні рішення, які мають підвищені параметри зносостійкості та декоративні функції.

Мікроцемент

Він же мікробетон, є сумішшю, у складі якої присутній цемент дрібного помелу з додаванням пігментів. Для замішування застосовуються рідина у вигляді полімерного розчину. Ще однією складовою такого покриття є захисний лак, що перешкоджає проникненню вологи та стирання внаслідок навантаження.

Штукатурка мікробетон має такі переваги:

1. Високий рівень адгезії, внаслідок чого матеріал легко кладеться на будь-який тип поверхні, крім гладкого кахлю;
2. Мінімальна витрата та тонкий шар нанесення – не більше 3 мм після висихання;
3. Висока міцність, схожа на кам'яне покриття і стійкість до стирання в результаті навантаження;
4. Оригінальний зовнішній вигляд, що дозволяє створювати покриття різних відтінків та із застосуванням колірних пігментів;
5. Вологостійкість, завдяки чому застосовувати мікробетон можна у ванній, душовій кабіні, кухні, а також у коридорі.

Ще одна перевага мікробетону - ціна, що є відносно невисокою в порівнянні з іншими покриттями для підлоги. Серед популярних варіантів такого покриття ми рекомендуємо використовувати товари Monto Professional. Для ознайомлення з асортиментом іспанського виробника Монто перейдіть за посиланням: https://mva.com.ua/mikrocement

Наливна підлога

Наливна підлога є оригінальним фінішним покриттям, до складу якого входять епоксидні смоли. Застосовується як у житлових, так і в промислових зонах через свої властивості.
Покриття представляє суміш, що самовирівнюється, яка в результаті нанесення утворює рівну, однорідну поверхню. Візуально наливна підлога нагадує лінолеум, проте має високу зносостійкість.
Таке покриття відрізняється довговічністю, служить понад 40 років навіть у приміщеннях з високою прохідністю та навантаженням. Полімери, що знаходяться у складі суміші, мають високий рівень стійкості до вологи, не розчиняються під дією хімікатів, миючих засобів, витримують температурні коливання.
Ключова особливість – відсутність необхідності у фінішній обробці через однорідність готового покриття без швів.

Кварцова підлога

 

Одним з різновидів наливного покриття є кварцова підлога. Він є підлоговим варіантом, у складі якого – частинки кварцового піску.

Кварцова підлога має такі особливості:

1. Безшовна структура, що має високу герметичність, внаслідок чого менше контактує з вологою;
2. Сполучний матеріал із полімеру перешкоджає утворенню пилу на поверхні;
3. Високий рівень зносостійкості завдяки міцній, продуманій структурі;
4. Нейтральність по відношенню до миючих засобів, що дає можливість мити підлогу за допомогою будь-яких товарів;
5. При високій температурі кварцовий пісок не виділяє токсичних та небезпечних для здоров'я елементів;
6. Зручність поверхні, яка не ковзає та не призводить до травматичності.
7. Вологостійкість, що дозволяє також широко застосовувати такі типи покриттів, подібно до мікроцементу.
З особливостей покриття варто відзначити досить велику вартість, а також необхідність залучення професіонала для роботи з ним через підвищену складність наливки.
Придбати відповідне покриття можна у нас, вибираючи з каталогу Elf Decor. У нас можна замовити матову, а також гладку або фактурну поліуретанову підлогу високої якості та на будь-який смак.

Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати? - фото №1
Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати? - фото №2
Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати? - фото №3
Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати? - фото №4
Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати? - фото №5
Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати? - фото №6
Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати? - фото №7
Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати? - фото №8
Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати? - фото №9
Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати? - фото №10
Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати? - фото №11
Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати? - фото №12
Мікроцемент, наливна підлога або кварцова підлога. Що ж обрати? - фото №13
01 / 01

Оздоблення мікроцементом, обробка мікробетоном: для чого ще може застосовуватися
Покриття мікроцементу, завдяки високій адгезії, застосовується не тільки на підлозі, але і на стінах. Застосовують його незалежно від матеріалу основи: мікроцемент добре тримається на металі, дереві, кераміці та навіть бетоні.
Найчастіше застосовується оздоблення стін мікроцементом. Особливо добре виглядає таке рівне, однорідне покриття в інтер'єрах у стилі лофт або мінімалізму. А в поєднанні дозволяє створити рівномірний, стильний дизайн.
Наносити декоративну штукатурку мікробетон можна також і на меблі як фінішний шар для декорування. Використовуйте шафи, полиці, стільниці, стелажі та інші предмети, щоб створити свій персональний дизайн та досягти потрібного відтінку.
Зважаючи на високу стійкість до вологи, можна наносити таку обробку на елементи кухні та ванній. У кухні широке застосування знайшов фартух із мікроцементу або кварцового покриття. Обробляються з їх допомогою і душові кабінки, ванни, керамічні раковини, унітази та сантехнічні прилади.
Що краще - купити мікробетон або кварцову, наливну підлогу

Вибираючи покриття для підлоги, необхідно перш за все визначитися з приміщенням, куди воно буде наноситися. Для зон із середньою прохідністю знахідкою стане кварцова підлога або мікроцемент, а ось для приміщень або кімнат з високим показником навантаження краще вибрати наливну підлогу.
Якщо планується не тільки оздоблення підлоги, а й інших складових, краще звернути увагу на мікроцемент або кварцову підлогу. Мікробетон для стін допоможе також прикрасити будь-які горизонтальні поверхні. Кварцові суміші допоможуть у декоруванні кухонних фартухів та стільниць, сантехнічних приладів та інших предметів.

Вибирайте покриття і згідно з основою стін або підлоги. Кварц краще лягає на цемент, камінь, бетон, керамічну плитку. Мікробетон підійде навіть для деревних покриттів, а ось наливна підлога вимагатиме особливої ​​підготовки, формування укріплень та підготовки поверхні перед фінішною заливкою.

Важливо звернути увагу на відгуки різних покриттів. У них варто наголосити на спільній якості, складності застосування, а також текстурах, на яких тримається або не тримається суміш, щоб визначитися з власним вибором.
Зверніть увагу на ціну наливної підлоги. Якщо вона здасться вам високою – у такому випадку вибирайте бюджетніший варіант у вигляді мікробетону, тим самим сприяючи економії. Однак, якщо хочете унікальне покриття – зверніть увагу на кварцову підлогу. Необхідно звернути увагу на величину приміщення - чим вона більша, тим дорожче обійдеться будь-який з перерахованих декоративних варіантів.
А якщо ви хочете перед покупкою зрозуміти, як виглядатиме штукатурка мікроцемент чи кварцова підлога – ви можете відвідати наш шоурум у Києві, Дніпрі, Миколаєві, Чернівцях, Львові чи салон наших партнерів в інших містах України.

22.01.2024 | Блог