Metrics loading
07.02.2024 | Блог

Всім відомо, що ремонт подібний до стихійного лиха, вимагає багато часу і фінансових витрат. Сьогодні ми розглянемо популярні помилки в ремонті, які цілком можуть перетворити власний простір на несмак і навіть зробити його непридатним для житла.
1. Неправильний вибір виконавців
Помилки в ремонті легко можна уникнути, якщо вибрати якісну компанію-підрядника. Рішення варто приймати на основі їх портфоліо, відгуків, а не тільки через вартість робіт. Не варто економити: часто дешевші працівники забезпечують ремонт гіршої якості.
2. Відсутність плану і проєкту
Найпоширеніша помилка - відсутність плану робіт. Мова не йде про дизайнерський проєкт індивідуального ремонту, який обійдеться у значну суму. Однак кожен елемент в просторі повинен бути на своєму місці. Необхідно скласти план-схему розміщення кожної деталі - від карнизів, до розеток і меблів, прокреслити трасу розташування кабелів і так далі.
3. Економія на чорновий обробці
Помилки під час ремонту допускаються вже на етапі покупки чорнових матеріалів. Найчастіша помилка - покупка дешевої грунтовки. Саме від цього матеріалу залежить зчеплення обробки до конструкцій і тривалість їх перебування на поверхнях. Стосується це і придбання свідомо дешевих витратних матеріалів для електромонтажних робіт - кабелів, вимикачів, розеток та інших.
4. Відсутність проб оздоблювальних матеріалів
Обов'язковий пункт - це придбання проб матеріалів перед тим, як наносити їх на стіни, стелі і підлогу в приміщеннях. Оцінювати покриття, наприклад, штукатурку, необхідно в приміщенні, де вона буде наноситися, з урахуванням денного і вечірнього світла. Це ж стосується і відтінку фарби. Краще вибирати його за спеціальними таблицями - так буде простіше повторити його в разі, якщо фарба несподівано закінчиться.
5. Невідповідність покриттів
Помилки при ремонті будинку можуть стосуватися і відсутності гармонійності між обраними матеріалами. Всі оздоблювальні, стельові і підлогові покриття повинні гармоніювати між собою не тільки за кольором, але і фактурою. Це ж стосується і меблів - стилістики, зовнішнього вигляду, наявності декору і кольору. Узгодженість дозволить уникнути надмірно яскравих відтінків і різкого переходу між житловими або нежитловими зонами.

ТОП-10 помилок під час ремонту: поради від спеціалістів - фото №1
01 / 01

6. Нерівні стіни і підлога
В першу чергу необхідно подбати про те, щоб підлога і стіни в кімнаті були рівними, не мали западин, тріщин або скосів. У разі, якщо зі стінами в житлових зонах відхилення від норми не так критично, то в місцях, де на них буде укладатися плитка, нерівностей бути не повинно.
7. Неправильне укладання плитки та ламінату
Найпоширеніші помилки в ремонті квартири стосуються укладання підлогових і настінних матеріалів. Неправильно виставлений рівень, погано оброблені шви, нерівна поверхня, недотримання технології кладки плитки або ламінату призведе до того, що вони обсиплються або підуть буграми в найближчі місяці.
8. Неправильні меблеві виміри
Головне правило, якого потрібно неухильно слідувати - не проводити виміри меблів і дверей самостійно, як і не вибирати місце установки без сторонньої допомоги. Краще довірити цей процес професіоналам, які знають про ті нюанси, про які простий обиватель може забути і не врахувати при вимірі. Це дозволить уникнути покупки нових меблів в будинок і заощадить бюджет.
9. Недооцінка ціни ремонту
Помилки при ремонті найчастіше стосуються саме неправильно складеного бюджету. Необхідно врахувати не тільки, скільки будуть коштувати чорнові і чистові матеріали, а й продумати вартість роботи фахівців. Завжди необхідно враховувати і таку статтю витрат, як вивіз будівельного сміття, який заборонено утилізувати в прибудинкові сміттєві баки. І, звичайно ж, необхідно мати запас коштів для непередбачених ситуацій.
10. Стиснення термінів
Хороший ремонт займає досить тривалий час. Особливо, якщо врахувати велику кількість «мокрих» процесів. Найчастіше час сушіння не береться до уваги через необхідність якнайшвидше закінчити обробку. А тому замість належних декількох днів очікувати максимум добу. В результаті - грунтовка буде посередньою, погано схопиться штукатурка, що в подальшому вплине на якість поклеєних шпалер або декоративного оздоблення.

07.02.2024 | Блог