Metrics loading
25.10.2021 | Блог

Стиль в інтер'єрі – ключове поняття, коли ми говоримо, щоб зробити авторський дизайн. Для досягнення затишку та реалізації всіх своїх «хочу» необхідно правильно вибрати стилістику. Які ж стилі були популярні у 2021 році і що нас чекає у 2022 році?

Сучасні стилі інтер'єру: короткий гайд

З кожним роком стилі інтер'єру розвиваються все більше, і цього разу ми поговоримо про те, які були і залишаються на піку популярності.

Скандинавський стиль

Головна особливість – велика кількість природного висвітлення, натуральні, екологічні матеріали. Меблі без зайвих аксесуарів і декору, всі зі світлого дерева. Стіни покривають фарбою або декоративною штукатуркою світлих відтінків. Цінуються природні аксесуари з деревини, глини, лози. У декорі – мінімум текстилю, тканинні елементи замінюються більш функціональні і сучасні.

Хай тек

Великі, відкриті простори, акцент на функціональності та зручності, а також на сучасній техніці – це хай-тек. В обробці використовуються матеріали із металевим блиском, рідше – натуральне дерево. Меблі - тільки сучасні, зі скла, металу, без зайвого декору. Застосовуються варіанти-трансформери зі зручною системою відкривання. Є абстрактні світильники, основний акцент робиться на техніці, мінімум текстилю і декору.

Лофт

Балансує між старовинним та сучасним, підкреслює простоту та невимушеність. Перегородки в лофті повністю відсутні, стелі найчастіше високі, видно кабелі, перекриття та труби. Популярні матеріали – бетон, цегла, штукатурка, кераміка. Не використовується велика кількість меблів, більшість створюється з металу. Відрізняється сучасним декором у вигляді картин, графіті, фото, оригінальних та фактурних виробів із дерева.

Еко-стиль

Акцент робиться на природних матеріалах, великій кількості світла, пастельних відтінках та натуральних тканинах. Особливість стилю – велика кількість зелених насаджень у кожному приміщенні. Стіни покриваються пробком, деревом, каменем чи керамікою. На підлозі – паркет або декоративний килим із імітацією трави. Меблі завжди з натуральних складових, включаючи ротанг та тростину. Може використовуватися камінь, рідше скло.

Середземноморський

Відмінні риси – натуральний камінь, а також кераміка, кремезні, пишні меблі, колони та арки. Стіни часто рустикальні, з покриттям під дерево або кераміку. На підлозі – плитка, стеля забарвлюють недбало фарбою або покривають балками. У меблях вітається ручна робота, декор, покритий лаком або металевим блиском. Колірна палітра балансує від теплої до холодної. Особливість стилю – велика кількість кольору, текстилю та декоративних елементів у морській тематиці.

Максималізм

Носіть ще одну назву – упорядкований хаос. Протиставляється популярному мінімалізму, характеризується поєднанням всього непоєднуваного. У ньому немає правил: підійдуть будь-які відтінки та форми, предмети декору, головне, щоб вони мали історію та емоційний зв'язок із власником приміщення. Особливість максималізму – мультикультурність, де зустрічаються як відтінки Азії, і суто європейський дизайн. Допускається широке застосування декору – від бабусиного стилю до африканських статуеток.

Мінімалізм

Точний, простий, без зайвих деталей – це мінімалізм. Використовується мінімум меблів, декору, застосовується зонування, багаторівневе освітлення. Колірна палітра найчастіше нейтральна, без яскравих відтінків. У великій кількості – скло і метал, природне світло, також великі вікна. Для обробки застосовують необроблені матеріали - цегла, бетон або базову штукатурку. Меблі - плоска поверхня, без деталей, точної геометричної форми. Замість штор використовують жалюзі чи ролети.

Модерн

Велика кількість дерева, цінних порід, а також фігурних, вигнутих ліній, барельєфів та вітражів – це характеристика стилю модерн. Велика кількість дерев'яних складових, включаючи дрібні деталі меблів, гіпсова ліпнина, молдинги. Стіни часто драпірують тканинами або фарбують штукатуркою під мокрий шовк або оксамит. На підлозі часто - якісний паркет з оригінальним візерунком. У текстилі переважають природні та тваринні мотиви, серед аксесуарів – речі під старовину, освітлення досягається великими люстрами чи мальовничими бра.

Прованс

Гармонійний, що поєднує сільський шарм, нотки романтизму, пишність та водночас скромність. Для стін застосовуються світлі оздоблювальні матеріали, що часто імітують патину або тріщини. Популярні матеріали – дерево, цегла, дикий камінь. Високі стелі з балками вітаються, останні використовуються для розподілу декору. Використовують зістарені меблі, з різьбленими елементами, вензелями, ажурними деталями. Особливість провансу – велика кількість текстилю з бавовни, ситцю чи батисту.

Бароко

Стиль, в якому переважає театральність, пихатість і важливість. Є вигнуті, витончені лінії, дзеркала, фрески і ліпнина. Особлива увага приділяється дереву на стінах та на підлозі. Колірна гама стримана та тепла – від кавової, до бежевого та гірчиці. Драпування меблів завжди у світлих тонах, з химерними, зігнутими спинками та ніжками, вкритими золоченням. Є велика кількість дорогого текстилю та кришталю.


Готика

Коротка характеристика інтер'єру в готику – це величний та загадковий. Основні матеріали – камінь, деревина, натуральна шкіра та метал. Для будинків замовляють гвинтові сходи та вітражі на вікна, меблі з кованою фурнітурою та висувними скриньками. Популярні кольори – темні, концентровані та насичені, особливо синій, коричневий та червоний. Є арочні отвори, мозаїки, килими-гобелени. Меблі виконуються з темного дерева, з гострими, рівними лініями.

Італійський стиль

Простий, навіть сімейний, із деякими історичними нотками. Головна особливість – виключно натуральні матеріали в обробці, що підкреслюють близькість до природи. Ще одна ключова риса – акцентні зони у вигляді оригінальних, великих меблів, панно, декорованого під старовину дзеркала тощо. Вітаються багатоярусні варіанти для освітлення. Для меблів використовується фурнітура, декорована під дорогоцінні метали і сплави.

Класичний стиль

Античний, історичний, позбавлений сучасної простоти та вишукувань. Використовуються лише натуральні будівельні матеріали, наприклад, штукатурки з нашого каталогу, дерево, камінь. Вітається геометрія, правильні форми, наявність національного відбитка та кількох джерел світла. Класика - це про колони і пілястри, арки, каміни з порталами, а також про пастельні, м'які і ненав'язливі тони, і багаті аксесуари, декор.

Стиль інтер'єру – це не просто принципи оформлення приміщення. Він є глибинною ідеєю, втіленою в інтер'єрі, посланням, адресованим кожному гостю Вашого будинку.

Вибираючи стиль інтер'єру, Ви не тільки визначаєте майбутню колірну гаму або тип меблів, Ви вибираєте ту філософію, якою будете оточені.

Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 1 - фото №1
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 1 - фото №2
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 1 - фото №3
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 1 - фото №4
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 1 - фото №5
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 1 - фото №6
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 1 - фото №7
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 1 - фото №8
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 1 - фото №9
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 1 - фото №10
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 1 - фото №11
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 1 - фото №12
01 / 01

Фото 1 - Скандинавський стиль, фото 2 - Хай Тек, фото 3 - Лофт, фото 4 - Еко-стиль, фото 5 - Середземноморський, фото 6 - Максималізм, фото 7 - Мінімалізм, фото 8 - Модерн, фото 9 - Прованс, фото 10 - Бароко, фото 11 - Готика, фото 12 - Класичний стиль. 

 

25.10.2021 | Блог