Metrics loading
20.10.2021 | Блог

Японський стиль

Тендітний, делікатний, по-своєму екзотичний. У ньому немає прикрас, аксесуарів. Акцент робиться на високій екологічності, використанні не тільки деревини, а й очерету. Відрізняється вільним плануванням, замість перегородок зі скла – ширми. Акцент робиться на мінімумі меблів, лише на необхідних. У колірній гамі домінують деревні відтінки, насичено-коричневі, чорні та кавові. Світло приглушене, застосовується і мінімум текстилю.

Американський стиль

Вважається найкомфортнішим, сімейним. Відрізняється оригінальним плануванням, де всі зони, крім санвузла, поєднані між собою. Робиться велика ставка на так званий гігантизм, що стосується не лише габаритів приміщення, а й декору. Застосовуються арки, отвори, локальне висвітлення. Основні матеріали – дерево, скло, натуральна шкіра, рідше – елементи під камінь. Колірна гама світла, переважають відтінки кави та білої.

Арабський стиль

Для нього характерний підвищений затишок та комфорт, витончені геометричні лінії та форми. Найпоширеніший елемент – орнаменти, що надають особливої ​​естетики. Арабському інтер'єру властиве яскраве освітлення та застосування насиченої колірної палітри з великою різноманітністю фарб. Меблі при цьому декоровані різьбленням, будуть присутні невисокі тумби, отоманки, ліжко під балдахіном. Арабське планування також є закритими зонами.

Африканський стиль

Динамічний та експресивний, насичений яскравими, природними фарбами. Для стін вибирають відтінки ґрунту, піску або землі, можуть переважати червоні, золоті та бурштинові відтінки. Відмінний вибір – купити штукатурку, що імітує шкіру крокодила чи інших африканських тварин. У меблях простежується домінування примітивізму, наявність багатого декору та великих габаритів. З частих матеріалів необхідно відзначити дерево, ротанг, бамбук та канати.

Конструктивізм

Гасло стилю – «Нічого зайвого». Виявляється в геометрії, винятковій функціональності всіх елементів у приміщенні, установці перегородок, пастельному забарвленні, а також природному освітленні. Стіни найчастіше обробляють за допомогою штукатурки, яку можна замовити від виробника, підлогу встеляють ламінатом або лінолеумом. Серед домінуючих матеріалів – скло, пластик, метал. У меблів відсутні декоративні елементи, в інтер'єрі загалом – аксесуари.

Мексиканський стиль

Один з етнічних стилів має яскраво-виражені фарби, де домінують насичені – червоний, синій, коричневий, помаранчевий, які зустрічаються в одному приміщенні. Меблі завжди з дерева, стіни покриваються фарбою або використовуються шпалери для подальшого фарбування. Вітається декоративна плитка, стелі – забарвлені або з декоративними балками. Особливість стилю – у тематичному декорі, великій кількості статуеток, килимків, фігурою та сукулентів.

Шале

Походить із оформлення альпійських заміських будиночків. З огляду на це в ньому домінують поверхні з дерева та каменю, стіни найчастіше покривають панелями під дорогі деревини. Вітається натуральна шкіра, шкіри на стінах та на підлозі, вироби з металу. Підлога найчастіше з ламінату природного, коричневого кольору. У шале поєднується грубість і простота, присутні як класичні елементи, і нотки хай-тека. Характерна риса – розсіяне, м'яке, тепле світло, а також масивні стельові конструкції.

Функціоналізм

Поєднання хай-теку та мінімалізму в одному флаконі. У ньому переважають такі матеріали, як скло, дерево, бетон та метал. Стіни часто просто фарбуються або покриваються базовою штукатуркою. Акцент робиться на гладких, простих у збиранні поверхнях. Підлога встеляється паркетом або плиткою, стелі часто навісні. Переважають холодні, базові відтінки. Перевага віддається модульним меблям без вишукувань і декору, в приміщеннях присутні тільки важливі, потрібні речі.

Вабі-сабі

У його основі лежить екологічний стиль. Напрямок поєднує у собі азіатські правила декорування. Відрізняється простотою, базовими колірними рішеннями та максимально мінімалістичними оздоблювальними, екологічними матеріалами. Стриманість та сучасність поєднується з грубими, фактурними формами. Характеризується повною відмовою від симетрії, віддає перевагу грубій геометрії. Стіни вкриті штукатуркою або залишаються як голий бетон, в основі палітри - темні, природні тони. Предмети інтер'єру відрізняються виробництвом з дерева та елементами старіння.

Ресайкл

Стиль характеризується акцентом на використанні перероблених матеріалів та безпосередньо простих, базових речей. Для цього застосовують перероблений пластик, дерево, гофрокартон та бамбук. Часто в інтер'єрі можна побачити елементи стимпанку з трубами, а також меблі з піддонів. В іншому немає обмежень: стіни, стелі та підлога можуть бути оброблені в будь-які відтінки, освітлення переважно природне, а в декорі робиться акцент на унікальності.

Як вибрати свій стиль дизайну інтер'єру

Стилі в інтер'єрі представлені широкою різноманітністю, яка може заплутати новачка. Для того, щоб підібрати його і не помилитися, необхідно дотримуватися таких рекомендацій:

1. Прислухатися до себе і зрозуміти, що вам подобається більше – простота чи навпаки, розкіш та блиск, світлі чи насичені відтінки тощо;
2. Врахувати свій характер та темперамент. Людям нордичного типу підійдуть холодні інтер'єри, а запальним холерикам – тепліші;
3. Розібратися в сучасних технологіях і зрозуміти, наскільки вони для вас важливі, хотіли б ви спрощувати своє життя або віддаєте перевагу класиці та різноманітності декору;
4. Відштовхнутися від певного матеріалу, наприклад, від натурального дерева або цегляної кладки, бетону і так далі;
5. Орієнтуватися на сучасну моду, розібратися, які стилі домінують в інтер'єрах та будуть актуальні ще кілька років;
6. Скористайтеся допомогою професіоналів, здатних порадити та підібрати найкраще рішення для вашого будинку.


А якщо вам потрібні оздоблювальні матеріали за розумними цінами – звертайтесь до нас.

Ми представляємо широкий сегмент штукатурок і не лише в Україні за доступною вартістю, що дозволить стильно та сучасно оформити свій будинок.

А дізнатися, як вони виглядатимуть у вас, можна в салонах наших партнерів або безпосередньо в наших шоурумах!

Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 2 - фото №1
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 2 - фото №2
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 2 - фото №3
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 2 - фото №4
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 2 - фото №5
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 2 - фото №6
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 2 - фото №7
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 2 - фото №8
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 2 - фото №9
Стилі у дизайні інтер'єру. Частина 2 - фото №10
01 / 01

Фото 1 - Японський стиль, фото 2 - Американський стиль, фото 3 - Арабский стиль, фото 4 - Африканський стиль, фото 5 - Конструктивізм, фото 6 - Мексиканський стиль, фото 7 - Шале, фото 8 - Функціоналізм, фото 9 - Вабі-сібі, фото 10 - Ресайкл.

20.10.2021 | Блог