Metrics loading
13.09.2024 | Блог

Більшість декоративних покриттів потребують додаткового закріплення, оскільки не є фінальним покриттям. Для створення захисного шару від потертостей, подряпин та сколів у деяких випадках рекомендується нанести лак або віск для декоративної штукатурки. Лак і віск подовжують термін служби готового покриття та позитивно впливають на його естетичність. Утворюють рівний захисний шар, який оберігає поверхню від пилу, бруду, що особливо важливо у передпокої та коридорах, а також на кухнях — місцях з підвищеною ймовірністю забруднення. Це оберігає поверхню від псування та дозволяє легко очистити покриття від забруднення.

Віск для декоративної штукатурки

Нанесення воску на декоративне покриття не тільки захищає від несприятливих зовнішніх факторів, а також може надати поверхні блиск або матовість, перламутрове мерехтіння, полірований вигляд і навіть інший відтінок. Крім того, віск покращує експлуатаційні характеристики поверхні — наділяє її вологостійкістю, можливістю до очищення, закріплює колір. Віски випускаються у вигляді безбарвної маси, але можна кольорувати за допомогою пігментних паст. Наносити віск слід не раніше, ніж через добу після просихання останнього шару декоративної штукатурки. Нанесення матеріалу краще проводити за допомогою кельми, гумового шпателя чи валика. Decor Wax Murano — ідеально підходить для венеціанських штукатурок. Він суперглянцевий та допомагає отримати гарний фінальний результат. Decor Wax, Special Wax, Velatura Vintage — популярні фінішні покриття, зручні в роботі, можуть забарвлюватися за допомогою барвника для досягнення потрібного ефекту.

Лак для декоративної штукатурки

Лак для штукатурки використовується як захисний шар від пилу та бруду. Він дозволяє отримати міцне глянсове або матове покриття та підкреслити рельєфність поверхні. Після висихання поверхню можна мити за допомогою миючих засобів або протирати чистою тканиною. Лаки зазвичай безбарвні, але в них можна додати перламутрову або пігментну пасту для отримання бажаного ефекту. Ще одним цікавим інтер'єрним рішенням є кракелюрні лаки. З їх допомогою створюється ефект тріщин на стінах та стелях. Наносити лаки можна за допомогою пензля, валика чи розпилювача для фарби. Varnish Protect Super Matt та Varnish Decor утворюють фінішне прозоре, зносостійке покриття на різних поверхнях. Varnish Protect 2K Matt та Varnish Protect 2K Gloss підійдуть для підлог та стін, для меблів та стільниць, для приміщень з підвищеною вологістю (ванні кімнати та душові кабіни).

Лазурь для декоративної штукатурки

Лазурь для декоративної штукатурки — це ще одне фінішне покриття, яке активно використовується для захисту рельєфної фактурної поверхні. Оптимально підходить для приміщень з різним рівнем вологості, утворює міцне та надійне вологостійке покриття.

Вибираючи фінішне покриття для декоративної штукатурки, важливо бути впевненими в якості обраного матеріалу. Ось чому важливо віддати перевагу продукції перевіреного бренду.

13.09.2024 | Блог