Metrics loading
05.10.2021 | Блог

Художнє оформлення стін - копітка робота, що складається з безлічі етапів. Перший і найважливіший з них - підготовка стін під декоративну штукатурку, від чого залежить зовнішній вигляд подальшого декору.
Навіщо потрібна підготовка стін під декоративну штукатурку
Підготовка під декоративну штукатурку досить копіткий процес, проте дійсно необхідний. Оскільки декоративні суміші мають досить високу ціну, краще, щоб поверхні, на які вони будуть нанесені, виглядали ідеально. В іншому випадку дрібні недоліки збільшать витрату штукатурки, відчутно вдаривши по бюджету.
Крім того, стіни повинні бути ідеально рівними і чистими, оскільки декоративне оздоблення наноситься тонким шаром. Якщо пропустити ґрунтовку і процес шпаклівки, то незабаром декор відійде від стіни і посиплеться.
Підготовка стін до нанесення декоративної штукатурки венеціанської: що потрібно знати?
Для забезпечення венеціанської штукатурки краще нанесення на поверхню стіни і продовжити термін її експлуатації, необхідно попередньо провести ретельну підготовку.
Потрібно дотримуватись таких основних етапів:
1. Зачистка: видалення забруднень, побілки і застарілих шарів фарби;
2. Вирівнювання: ошкурювання поверхні, вирівнювання стіни і закладення нерівностей;
3. Обробка: покриття стін грунтом, створення текстури на поверхні.
Для нанесення декоративної венеціанської штукатурки поверхня повинна мати ідеальну чистоту, бути рівною, без дефектів. Може знадобитися повторення вищенаведених дій два або навіть три рази. В іншому випадку вау-ефект після нанесення не буде забезпечений. Давайте більш детально розглянемо кожен з етапів.
Підготовка стін до декоративної штукатурки: основні етапи
У процесі ремонту приміщень необхідно слідувати чіткому алгоритму роботи, щоб підготувати поверхні для декорування і отримати в результаті унікальний зовнішній вигляд.
Зачистка
Перед нанесенням штукатурки на поверхню необхідно заздалегідь видалити з неї попереднє покриття. Стіна повинна бути повністю чистою, сухою і без пилу, завдяки чому буде простіше виявити на ній нерівності. Їх усунення дозволить уникнути відтоку тепла і проникнення вологи в шари штукатурки, в результаті чого вона не буде сипатися і тріскатися.
Якщо були виявлені темні плями від грибка або цвілі - їх необхідно обробити спецзасобами (антисептиками і біоцидами) і зачистити уражені ділянки.
Важливо! Миття стін здійснюється чистою водою без додавання миючих засобів. В іншому випадку рівень адгезії між стіною і матеріалом істотно знизиться.

Як підготувати стіну під декоративну штукатурку? - фото №1
01 / 01

Вирівнювання
Необхідно, якщо поверхні мають тріщини, викривлення і інші дефекти. Для цього можна використовувати дешевші види штукатурки. Наприклад, цементну, гіпсову та інші.
Якщо на поверхнях присутні викривлення - виправляти їх краще шпаклівкою. В такому випадку подальші структурні покриття, наприклад, «Короїд» або «Баранчик», будуть краще триматися і виглядати ефектніше.
Мінімальна товщина шару, на яку слід наносити фінішну шпаклівку, повинна становити не менше 1 мм.
Обробка
На цьому етапі потрібно використовувати ґрунтовку під фарбування стін декоративними розчинами. Найкраще застосовувати розчини, які глибоко проникають всередину, що дозволяють просочити первинний шар штукатурки повністю.
За допомогою грунтовки відбувається зміцнення стіни, що в результаті попереджає її осипання в ході тривалої експлуатації. В результаті, після того, як грунтове покриття висохне, на поверхні стіни утворюється плівка, на яку легко лягає будь-яке покриття.
Далі йде ще один необхідний етап підготовки - створення текстури. Доцільно використовувати його в разі, якщо застосовується особливий вид штукатурки, який погано зчіплюється з гладкими покриттями. Це вирішується за допомогою фарби-грунту, що має кварцовий або інший наповнювач. Наносити її на поверхні, наприклад, гіпсокартон, рекомендується після зміцнюючого грунту. В результаті виходить потрібна шорсткість і підвищується адгезія, завдяки чому штукатурка краще прилипає до поверхні стіни.

А якщо підготовка поверхні під декоративну штукатурку здійснена правильно і враховані всі нюанси - то декоративні покриття від Elf Decor заграють новими фарбами і здивують своїми можливостями!

05.10.2021 | Блог