Metrics loading
21.02.2024 | Блог

Збираючись робити ремонт в кухонній зоні, в першу чергу необхідно вибрати матеріал для настінного покриття. Найбільш зносостійкою є класична штукатурка. А яку штукатурку вибрати для кухні, які нюанси врахувати і на що звернути увагу далі в статті.

Декоративна штукатурка на кухні: плюси та мінуси

Кожен декоративний матеріал, який наноситься на стіни, має свої особливості та переваги, і штукатурка не стала винятком. Важливо лише пам'ятати у тому, що її властивості й експлуатаційні особливості відрізняються залежно від обраного виду й типу основи.

Декоративна штукатурка має такі плюси:

1. Можливість нанесення на будь-які покриття, включаючи гіпсокартон, бетон, дерево та навіть залізо.
2. Не має швів та стиків, як при використанні панелей або шпалер.
3. Немає необхідності вирівнювання покриття як перед нанесенням декоративного покриття, оскільки рельєфність надає штукатурці особливий зовнішній вигляд.
4. Матеріал дозволяє стінам дихати, внаслідок чого менше схильний до впливу зовнішніх факторів.
5. Мінеральні домішки у складі перешкоджають розвитку грибка та плісняви, що особливо важливо на кухні.
6. Покриття є одним із самих довговічних та зносостійких, легко витримує особливості кухонної експлуатації.
7. Штукатурка легко очищається у разі забруднення жиром, не боїться вологи.
8. Легко піддається ремонту та реставрації, якщо якийсь фрагмент деформувався чи сколів.

Серед мінусів необхідно відзначити досить велику вартість покриття порівняно дорожчу, ніж фарба, шпалери або плитка. Крім того, якщо будівля нова – краще не використовувати штукатурку, оскільки стіни дадуть усадку, і вона потріскається. А матеріали на силікатній основі вимагають попередньої, якісної ґрунтовки.

Види декоративних покриттів для кухні

В сучасності може використовуватися не тільки фактурна штукатурка на кухні, а й різні імітації каменю, бетону та інших видів покриттів.

Мармурова штукатурка на кухні

Варіант для стін, який вирізняється якісною імітацією натурального мармуру. А все завдяки вмісту в розчині частинок мармурового пилу, які допомагають створювати візерунки, патьоки, хвилі та «вени», як на природних плитах. Можуть мати дрібні або навпаки більші прожилки, глянсову або матову текстуру.
Ми пропонуємо такі варіанти, як Veneziano Style, Stucco Art, Murano та інші.

Декоративне покриття під бетон

Такий варіант чудово виглядає в приміщеннях, інтер'єр яких виконаний в стилях лофт, ганьби-тік, техно, мінімалізм та інших. Є розчином, який імітує натуральну текстуру бетону, відрізняється необробленим, стильним покриттям.
Штукатурки під бетон мають різні текстури та кольори, можуть бути однорідними або навпаки, містити мазки різних кольорів, розлучення іржі та металевий блиск.
До таких покриття відносяться Travertino Style, Toscana, Castello та інші.

Шовкова штукатурка на кухні

У своєму складі такі розчини мають фрагменти перламутру, який забезпечує насичений, оригінальний блиск і текстуру, схожу на оксамит. В результаті після нанесення стіни виглядають так, ніби їх обтягнули тканиною, яка має вологий, блискучий глянсовий. Шовкова суміш є універсальною і може підійти під будь-який дизайн інтер'єру – від класики до хай-тека.
Ми пропонуємо кілька варіантів шовкових розчинів у вигляді Mirage, Illusion, Illusion Fantasy та інших.

Мозаїчні штукатурки

У цю категорію входять фактурні покриття, які мають оригінальну текстуру, підходять для класичного або лофт-дизайну. Короїд на кухні – найпоширеніший варіант, який містить у своєму складі спеціалізовану крихту з мінералів, що дозволяє створити після нанесення оригінальні борозни, характерні для дерева, поїденого жуками.
Ще один варіант – баранець на кухні. На відміну від попереднього типу, створює не борозни, а кучері, що візуально нагадують баранячу шерсть. Добре підходить для стін, які не стосуються плит та робочої техніки.

Покриття з імітацією каменю

Декоративне покриття, що імітує натуральний камінь, відмінно підходить для класичного інтер'єру та мінімалізму. Своїм зовнішнім виглядом імітує рельєф каміння, наприклад, обточеного хвилями ракушняка і не тільки. У складі містить частинки вапна, які надають пористості та нерівностей після нанесення.
До таких варіантів відносяться наші штукатурки Travertino Style, Grotto, Toscana, Art Stone та інші.

 

 

Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №1
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №2
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №3
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №4
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №5
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №6
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №7
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №8
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №9
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №10
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №11
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №12
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №13
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №14
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №15
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №16
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №17
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №18
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №19
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №20
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №21
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №22
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №23
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №24
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №25
Яку декоративну штукатурку вибрати для кухні? - фото №26
01 / 01

Декоративна штукатурка на фартух: правила вибору

Фартух на кухні є зоною, яка найчастіше стикається з вологою, жиром та іншими нюансами, через що йому знадобиться особливий вид покриття.
Необхідно також пам'ятати, що незалежно від того, яка штукатурка використовується для нанесення в області фартуха, їй знадобиться додатковий захист. Уникнути проблем із плямами жиру допоможе двокомпонентний лак Varnish Protect 2K, який блокує проникнення частинок у текстуру стіни та має матову та глянсову версії.

Кухня з декоративною штукатуркою на фартуху повинна не мати особливого рельєфу та фактури, оскільки буде складно відмивати бруд і плями з шорсткої поверхні. Крім того, необхідно розуміти, що саме це місце потребуватиме ретельного очищення на постійній основі. Тому рекомендуємо звернути увагу на покриття з категорії фасадних. Вони легко миються, мають приємну погляду текстуру, дихають, а також легко виносять підвищену вологість. Серед таких – Palazzo, Coliseum, Castello Fine.

Для оздоблення стін на кухні декоративною штукатуркою в зоні фартуха можна використовувати покриття, в основі яких вапняні частинки. Завдяки натуральності основи, воно досить довговічне, просте, легко очищається в результаті забруднень, а також екологічно і нетоксично. Ми рекомендуємо варіанти Veneziano Style, Travertino Style, Toscana, Grotto, Marmorino Style та інші.

Популярністю користуються і декоративні акрилові штукатурки в інтер'єрі кухні. У своєму складі вони містять смоли, після нанесення мають гладку, рівну поверхню, яка легко піддається очищенню та миття популярними засобами. Крім того, вона стійка до вологи, нетоксична, легко і швидко висихає, не вимагає попередньої ґрунтовки стіни. Серед таких – Tesoro, Murano, Riviera.

Найбільш дієвим варіантом для фартуха є кварцове покриття, що представлене у нас матеріалом під назвою Elfloor. Цю категорію товару ще називає мікроцемент чи мікробетон. Воно включає кварцовий пісок і лак на основі поліуретану, в результаті чого виходить рівне, однорідне покриття, здатне витримати середній рівень навантаження.

Важливо! Пам'ятайте про те, що яке б декоративне покриття ви не вибрали під зону фартуха, необхідно використовувати захисні лаки, які допоможуть їм не втратити своїх властивостей та особливостей.

Якщо у вас залишилися питання або вам потрібна допомога у виборі штукатурки на кухні – зверніться до нас! Ми підберемо найбільш оптимальний варіант, який служитиме вам тривалий час, не втрачаючи своїх первісних властивостей та зовнішнього вигляду.

21.02.2024 | Блог