Metrics loading
27.08.2021 | Блог

Як наносити декоративну штукатурку

Декоративна штукатурка є одним з найпопулярніших типів оздоблювального матеріалу. З її допомогою вдається створювати неповторні інтер'єри в квартирах, будинках, офісах, виставкових центрах, театрах, ресторанах і готелях, а також красиво декорувати фасади різних будівель. Матеріал наноситься на гіпсокартон, бетон, цеглу, МДФ, а також різні оштукатурені поверхні. Сучасний матеріал відрізняється пластичністю і простотою нанесення. Для багатьох нанесення декоративної штукатурки - це спосіб проявити свій хороший смак і фантазію. "Венеціанка" і "Мокрий Шовк" - найпопулярніші види інтер'єрних декоративних покриттів. Серед фасадних рішень найбільш відомі "Короїд" і "Баранець".

Залежно від використовуваної техніки нанесення, майстрам вдається створювати унікальні дизайни. У статті ми детально розглянемо різні техніки нанесення декоративної штукатурки і ефекти.

Підготовчі етапи перед нанесенням декоративної штукатурки

Для того, щоб покриття лягло рівно, прослужило багато років і повністю відображало вашу задумку, важливо як слід підготувати поверхню стін. Вирівнювання включає видалення попередніх оздоблювальних матеріалів - старих шпалер, фарби або штукатурки, заповнення тріщин, обробкою поверхні від грибків і нанесенням грунтовки.

Етапи:

• Вирівнювання поверхні стін. Штукатурка з дрібними гранулами, а також рідкі шпалери, вимагають ретельного вирівнювання стін. Матеріал з грубозернистими гранулами не вимагає ідеального вирівнювання поверхні. При нанесенні крупнозернистой штукатурки - "Короїд" або "Травертин", досить попередньо нанести фінішну шпаклівку. Накладається шпаклівки від 1 до 3 шарів.
• Грунтування. Нанесення кварцового грунту або грунт-фарби підвищує адгезію між поверхнею і декоративним матеріалом, дозволяючи створити міцне і довговічне покриття. Він утворює шорстку поверхню, на яку легко лягає штукатурка.

Методи нанесення декоративної штукатурки - фото №1
Методи нанесення декоративної штукатурки - фото №2
Методи нанесення декоративної штукатурки - фото №3
Методи нанесення декоративної штукатурки - фото №4
01 / 01

Способи нанесення декоративної штукатурки

1. Нанесення штукатурки з використанням валика. Простий і швидкий спосіб обштукатурити стіни. З інструменту потрібно валик, яким майстер прокатує поверхню. Залежно від обраного валика і напрямки руху можна створити цікавий малюнок, який буде гармоніювати з вашим інтер'єром. Спосіб відрізняється дешевизною і простий у виконанні.
2. Нанесення під Травертин. На стіну наноситься декоративна штукатурка і розгладжується спеціальною металевою кельмою, далі на поверхню наноситься другий шар матеріалу, який через час "протирається" кельмою в обраному напрямку.
3. Торцювання. На перший шар висохлої декоративної штукатурки наноситься другий невеликими ділянками. Нанесення проводиться губкою, кельмою або пензлем (макловицей). Через час другий шар пригладжується кельмою. Малюнок стін буде залежати від пористості губки, кількості матеріалу і частоти "торцювання".
4. Розпилення і механізоване нанесення. Оптимальне рішення для фасадів великих будівель, котеджних містечок, офісних та торгових центрів, а також для місць загального користування в житлових комплексах. Такий спосіб дозволяє швидко зробити декоративну обробку стін на великих площах. Залежно від типу декоративної штукатурки, використовується обладнання повітряних (AirMix), так і безповітряних (AirLess) систем. Залежно від дизайну, покриття можна "пригладити" вручну. Але як правило, для механізованого нанесення вибирають більш прості в роботі варіанти.


Ми розглянули різні методи нанесення декоративної штукатурки. Вибір залежить від побажань замовника і досвіду майстра. Створюйте яскраві та неповторні інтер'єри.

27.08.2021 | Блог