Metrics loading
01.09.2021 | Блог

Особливості венеціанської штукатурки
Венеціанська штукатурка по праву вважається одним з популярних видів покриття. Вона прикрашає стіни музеїв, квартир, будинків, офісів, готелів, елітних ресторанів, котеджів. Батьківщиною венеціанки вважається Древній Рим. В ті часи найпопулярнішим видом обробки був натуральний мармур. Обробка каменю залишала багато відходів у вигляді сколів, крихти і пилу. Через деякий час архітектори розробили склад штукатурки, в який входили найдрібніші частинки мармуру. Так народилася венеціанська штукатурка. З плином часу змінювалися технології та склади, виробники почали використовувати різні добавки, які додають ті чи інші додаткові ефекти, але суть і зовнішній вигляд цього покриття залишаються незмінними на протязі багатьох століть.
Види венеціанської штукатурки

  • Венеціанська штукатурка - це вид декоративної штукатурки з ефектом натурального мармуру та інших природних каменів. На ринку представлена ​​вапняна, акрилова і художня венеціанська штукатурка. Вапняна максимально наближена до оригінальної давньоримської штукатурці.
  • Акрилова штукатурка - це сучасний і доступний матеріал, за своїми якостями не поступається вапняної. Завдяки різноманітним наповнювачів можна реалізовувати десятки цікавих дизайнів. Штукатурка з різними наповнювачами дозволяє отримати складні і глибокі малюнки, що підкреслюють вишуканість інтер'єру.
  • Художня венеціанська штукатурка. Матеріал накладається супер-тонким шаром, тому роботу повинен виконувати майстер з досвідом. Виробляється на основі вапняного пасти "граселло" або "граселло екстра". Це вапняний наповнювач найніжнішої консистенції, який дозволяє наносити венеціанку напівпрозорими шарами, що відкриває неймовірні можливості для художників-декораторів.
Венеціанська штукатурка для внутрішніх робіт - фото №1
Венеціанська штукатурка для внутрішніх робіт - фото №2
Венеціанська штукатурка для внутрішніх робіт - фото №3
Венеціанська штукатурка для внутрішніх робіт - фото №4
Венеціанська штукатурка для внутрішніх робіт - фото №5
Венеціанська штукатурка для внутрішніх робіт - фото №6
Венеціанська штукатурка для внутрішніх робіт - фото №7
Венеціанська штукатурка для внутрішніх робіт - фото №8
01 / 01

Плюси і мінуси венеціанської декоративної штукатурки
Сьогодні виробники довели склад венеціанки до досконалості. Завдяки різним технікам і способам нанесення майстри створюють вишукані та елегантні покриття. При покритті воском, поверхня стає стійкою до дії вологи і температурних перепадів.
Переваги венеціанської штукатурки
• Ремонтопридатність. Цей майстер може виправити точкові дрібні дефекти покриття, а також відреставрувати старе покриття;
• Величезна різноманітність текстур, відтінків і добавок. Можливість створення ефектів під натуральний камінь, бетон, цегла, потрісканих стін;
• Високий ступінь зносостійкості. Термін служби від 10 до 30 років;
• Маскування дефектів за допомогою візерунків;
• Пожежна безпека і екологічність - венеціанка не підтримує горіння, не виділяє шкідливих компонентів і запахів.
При покритті воском, поверхня стає стійкою до дії вологи і температурних перепадів.
Недоліки венеціанської штукатурки

• Складність художнього нанесення. Робити глибокі малюнки і вражаючі ефекти на стінах може тільки фахівець з досвідом роботи;
• Для нанесення тонкошарової суміші потрібне ретельне вирівнювання стін і досвід майстра;
• Перед початком обробки декоративною штукатуркою необхідно закінчити всі пилові роботи;
• Не рекомендується обробка у вигляді декоративної штукатурки в новобудовах, так як будинок дає усадку близько одного року.

Ми розглянули плюси і мінуси венеціанської штукатурки. Вибираючи оздоблювальний матеріал, віддайте перевагу надійному виробникові. Компанія "Elf Decor" виробляє декоративну венеціанську штукатурку і гарантує оригінальну якість продукції.

01.09.2021 | Блог