Metrics loading
15.02.2022 | Блог

Нове житло – це не отримання ключів після підписання договору, а про квартиру, яка повністю обладнана для проживання. Тому ми розповімо, що потрібно знати про ремонт, з чого варто почати, коли проводити вирівнювання стін в новобудові, а коли - підбирати матеріали.

Що потрібно знати до початку ремонтних робіт

Ремонт – затяжне лихо лише у тому випадку, якщо спочатку не був продуманий план робіт, не оцінено їх фронт і не підібраний якісний підрядник реалізації ідей у ​​реальність. Тому перш ніж братися за закупівлю та оренду інструменту, потрібно підійти до питання формування дизайн-проєкту.

В ідеалі його повинен робити дизайнер, але можна і самостійно за допомогою комп'ютерних програм переглянути, як виглядатимуть ті чи інші рішення в інтер'єрі, правильно спланувати розміщення техніки, меблів, відтворити перегородки і так далі.

На етапі його створення стає зрозуміло, де знадобляться розетки, куди потрібно тягнути проводку, де прибрати, а де додати перегородку або перемістити дверний отвір.

Під час складання проєкту необхідно звернути увагу на такі питання:

1. Необхідність у переплануванні, розборі стін, перенесенні дверних та віконних отворів, зведенні перегородок.

2. Майбутня стилістика кімнат та зразковий інтер'єрний стиль.

3. План розміщення меблів.

4. Розташування умовних електричних приладів та розеткових груп, освітлювальних елементів.

5. Місце монтажу сантехніки, також водовідвідних труб.

6. Використовувані матеріали для обробки стін, підлоги та стелі.

Тільки після розробки плану можна приступати до прорахунку кількості матеріалів, займатися їхньою поступовою закупівлею та формуванням загального ремонтного бюджету перед стартом чорнових робіт.

Основні етапи чорнового ремонту житла у новобудові

Чорнові роботи є найскладнішою і трудомісткою частиною ремонтного процесу, яка складається з безлічі етапів, кожен з яких має свої особливості.

Перегородки та стіни

Насамперед зносяться і зводяться стіни, регулюються дверні отвори, їх габарити, переносяться у разі потреби. Для цього узгоджуються будь-які зміни у плануванні квартири, особливо в панельних будинках, включаючи зведення стін із цегли або натурального каменю.

Електрика та проводка

Для цього складається схема, а потім по ній затягуються кабелі, штробляться стіни для їх укладання непомітним способом. Після того, як дроти будуть укладені, необхідно закласти штукатуркою штроби, після чого прорізати заздалегідь вибрані місця установки розеток, а також точок освітлювальних приладів на стінах і стелі.

У цей етап також можна включити розведення труб та водовідведення в зоні кухні та санвузла.

Вирівнювання стін

Незалежно від того, яке покриття буде в результаті - декоративна штукатурка, фарба або шпалери, потрібно підготувати до цього стінки і усунути нерівності. Щоб позбутися стиків, нерівностей, щілин і тріщин необхідно зробити процес оштукатурювання та шпаклівки стін у новобудові. При цьому поверхню попередньо очищають, грунтують, а потім наносять розчин, забезпечуючи краще зчеплення. Допустимо пропустити етап у разі ремонту в стилі лофт або обшивки стін гіпсокартоном.
Стосується цей процес та вирівнювання стелі. Для цього застосовують ту ж ґрунтовку і шпаклівку, рідше – штукатурку. Необхідність у вирівнюванні відпадає у разі, якщо планується встановлення натяжної стелі.

Заміна склопакетів та радіаторів

При в'їзді в нову квартиру варто звернути увагу на якість встановлених батарей і вікон. Якщо склопакет не влаштовує – замінити його краще між чорновим та чистовим оздобленням. В ідеалі після того, як буде закінчено всі брудні роботи, які могли б забруднити або пошкодити шибки.
Батареї також змінюються на етапі до чистого ремонту, і лише в літній проміжок, оскільки погодження про відключення стояків необхідно буде отримувати у компанії, що управляє, або ЖЕКу.

Усі нюанси косметичного ремонту в новобудові

На цьому етапі з'являється штукатурка в квартирі, укладається підлога, формується загальний дизайн того, як виглядатиме приміщення до розміщення меблів. Рекомендується відразу закупити витратні матеріали із запасом, щоб не довелося після виходити із ситуації, коли в наявності не залишилося потрібної плитки, а решта відрізняється за формою та розміром.

До косметичного ремонту можна віднести такі види робіт:

1. Побілка, фарбування або обклеювання декоративними панелями стельової зони, обшивка гіпсокартоном або встановлення натяжної стелі.

2. Фарбування або застосування декоративної штукатурки в новобудові, поклейка шпалер або інших витратних матеріалів на стіни.

3. Монтаж розеток та вимикачів.

4. Встановлення освітлювальних приладів.

5. Укладання плитки, ламінату, затягування лінолеуму або будь-якого іншого покриття для підлоги.

6. Установка плінтусів та молдингів.

7. Монтаж міжкімнатних дверей.

Деякі з етапів можуть поєднуватися між собою або бути необов'язковими. Наприклад, у деяких приміщеннях немає необхідності в монтажі дверних отворів, якщо планується арка або вільний доступ. Це особливо актуально для сучасних ремонтів в області їдальні, кухні та вітальні.

15.02.2022 | Блог