Metrics loading
05.08.2024 | Блог

Декоративна штукатурка — це вишукане та довговічне покриття, яке може значно змінити інтер'єр. Сучасні покриття не просто красиві, вони міцні та надійні, не бояться вологи та пилу, а головне — піддаються очищенню. За незнанням багато хто боїться віддавати перевагу світлим відтінкам для обробки стін у кухні або коридорі, тому що побоюються, що згодом поверхня покриється брудом. Вибираючи продукцію від надійних виробників, ви отримаєте міцне декоративне покриття, яке можна очистити. У цій статті ми розглянемо, як доглядати декоративну штукатурку і розповімо, чи можна мити декоративну штукатурку, і які засоби для цього підійдуть.

Чи можна мити декоративну штукатурку

Більшість видів декоративної штукатурки можна мити. Спосіб очищення залежить від типу покриття та ступеня забруднення.

Пил та легкі забруднення усуваються регулярним протиранням м'якою сухою або злегка вологою тканиною. При більш серйозних забрудненнях допоможе м'яка губка та мильний розчин. Також підходять засоби для миття посуду із неагресивним складом. Не рекомендується використання абразивних засобів для чищення і жорстких щіток, вони залишають подряпини і псують зовнішній вигляд.

Особливості догляду за різними видами штукатурки

  • Венеціанська штукатурка. Чи можна мити венеціанську штукатурку? Очищення тонкої та гладкої поверхні венеціанки потребує делікатного догляду. Для очищення використовуйте м'яку тканину, трохи змочену водою або спеціальним засобом для догляду за венеціанською штукатуркою.
  • Структурна штукатурка. Для видалення пилу та бруду з поверхні можна використовувати м'яку щітку.
  • Рельєфна штукатурка. Глибокі рельєфи вимагають ретельного очищення і для цього оптимально підходить м'яка щітка та пилосос.

Що не можна використовувати при догляді за декоративною штукатуркою

  • Застосовувати абразивні матеріали, частинки яких можуть пошкодити поверхню та залишити подряпини.
  • Використовувати агресивні хімічні засоби. Вони можуть змінити колір та текстуру покриття.
  • Сильно терти поверхню. Це може призвести до стирання верхнього шару.

Дбайливий і правильний догляд за поверхнею продовжить термін служби і збереже бездоганний вигляд вашої декоративної штукатурки.

Вибираючи декоративну штукатурку від компанії ELF Decor, ви гарантовано отримаєте продукцію преміальної якості за розумною ціною. На сайті нашої компанії ви можете ознайомитися з повним асортиментом та рекомендаціями щодо догляду за покриттями.

Як доглядати декоративну штукатурку? - фото №1
Як доглядати декоративну штукатурку? - фото №2
Як доглядати декоративну штукатурку? - фото №3
Як доглядати декоративну штукатурку? - фото №4
Як доглядати декоративну штукатурку? - фото №5
Як доглядати декоративну штукатурку? - фото №6
Як доглядати декоративну штукатурку? - фото №7
01 / 01
05.08.2024 | Блог